Jokaiselle on varmaan tuttu sanonta, että mikään ei ole ilmaista, tai jos onkin, niin siihen varmasti liittyy jonkinlainen sitoutuminen ostamaan ja tilaamaan jatkossa. Tänä päivänä voimme kuitenkin unohtaa kyseisen fraasin, nimittäin uusin markkinointi muoti yritysten keskuudessa on ilmais-lahjat, joita löytää ennen kaikkea internetin välityksellä.

Osa kyseisistä lahjoista tosin edellyttää osallistumista esimerkiksi jonkinlaiseen asiakaskyselyyn, mutta osa on myös puhtaasti ilmaisia. Ei siis muuta kuin nettiin Googlailemaan, ja etsimään ilmaisia yllätyksiä jotka piristävät arkea!

Ilmaistuotteista hyötyy sekä yritys että asiakas

Yritykselle tuotteiden ilmaisjakelu on ennen kaikkea markkinointia. Vaikka ehkä vaikuttaakin siltä, ettei tuotteiden jakelu maksutta ole kannattavaa, se on kuitenkin tarkoin suunniteltua markkinointia, sillä tällä tavoin asiakas tutustuu tuotteeseen, ja samalla jakaa siitä tietoa muille.

Yritysten Promo-tuotteet ja liikelahjat on perinteinen ja melko edullinen keino markkinoida yritystä jakamalla pieniä lahjoja, kuten kyniä, joissa on firman logo. Monet yritykset jakavat tuotteita ilmaiseksi myös liittymislahjoina, esimerkiksi perinteiset kirjakerhot jakavat ilmaislahjoja uusille jäsenille, kuten tekevät myös useimmat pelisivustot tarjoamalla bonuksia ja etuuksia uusille pelaajille. Tällä tavoin yrityksen ja asiakkaan välille syntyy suhde josta molemmat hyötyvät.

Mistä löytää ilmaistuotteita?

Netistä löytää kaikenlaista houkutusta, mutta monasti herää myös kysymys että voiko kaikkea lukemaansa uskoa. Hyvä nyrkkisääntö on se, että ei luovuta mitään henkilökohtaisia tietoja, ja että pysyttelee kotimaisilla sivustoilla tuotteita tilattaessa.

Samaten on suositeltavaa tutustua tarjouksen ehtoihin etukäteen, joissain tapauksissa ilmaistuotteen tilaaminen voi nimittäin edellyttää tuotteen jatkotilausta myös tulevaisuudessa. Kotimaisten yritysten jakamia ilmaistuotteita löytää kätevästi verkosta ja useat yritykset jakavat ilmaistuotteita saadakseen asiakkailta palautetta kyseisestä tuotteesta. Tällaisia tuotteita löytää esimerkiksi Tolunan kuluttajapaneelista. Useimmiten ilmaistuotteet ovat pienehköjä ja helposti postitettavia kuten kosmetiikkaa, aikakausilehtiä, leluja tai hygieniatuotteita.